طراحی اپلیکیشن Android و ios در زمینه «واقعیت افزوده»

تکنولوژی «واقعیت افزوده» Augmented Reality -AR به معنی افزودن محتواهای دیجیتال به دنیای واقعی می باشد.


به این معنی که شما در عین حال که دنیای واقعی را، ولی از دریچه دوربین یک دستگاه هوشمند مانند گوشی یا تبلت، می بینید محتواهایی مانند صدا، عکس، فیلم، اشیاء سه بعدی، انیمیشن سه بعدی و مانند آن را نیز در آن فضا مشاهده می کنید و حتی امکان محاوره Interaction با آنها را نیز می توانید داشته باشید.


این تکنولوژی که عمر چندانی هم ندارد بر پایه پردازش تصویر Image Processing کار می کند و تشخیص می دهد که چه محتوای دیجیتالی را در کدام بخش از تصویر نمایش دهد به نحوی که با چرخاندن گوشی یا تبلت به دور آن تصویر، که اصطلاحاً به آن تصویر هدف Target image گفته می شود، می توانید مثلاً از جهات مختلف یک سازه سه بعدی را مشاهده کنید.


اکثر افراد موقع پخش مسابقات فوتبال خط کشی هایی که موقع زدن ضربات آزاد، محل چیدن خط دفاعی و فاصله آن را از توپ نشان می دهد دیده اند، این موضوع یکی از کاربردهای «واقعیت افزوده» می باشد.

این تکنولوژی که در اکثر مواقع با مخفف AR نام برده می شود در حوزه های مختلفی کاربرد دارد گرچه باید اعتراف کرد که چون هنوز بسیار جدید است به بلوغ تکنولوژیک و کاربری خود نرسیده اما در آینده نزدیک احتمالاً روزانه با آن درگیر خواهیم بود.

اپلیکیشن های «واقعیت افزوده» می توانند در حوزه های سرگرمی، آموزشی، تبلیغات، شبیه سازی و مانند آن استفاده شوند.

 واقعیت افزوده

معمولاً اپلیکیشن های «واقعیت افزوده» از دو بخش انجین یا موتور نرم افزاری و محتوا تشکیل می شوند که محتوا می تواند داخل اپلیکیشن in-APP تعبیه شود که در نتیجه اپلیکیشن به صورت آفلاین Off-line می تواند کار کند و یا محتوا از اپلیکیشن جدا شده و در محیط وب قرار گرفته به نحوی که کاربر موقع استفاده از اپلیکیشن باید آنلاین on-line بوده و ابتدا محتوا را دریافت و سپس آن را پخش کند، گرچه می توان سرویس را به نحوی طراحی کرد که بعد از یک بار دریافت اپلیکیشن بتواند به صورت آفلاین برای محتواهای دانلود شده هم کار کند.

ضمناً اپلیکیشن های «واقعیت افزوده» می توانند وابسته به تصویر هدف و یا غیروابسته به آن طراحی شوند.

ویژگی یک تصویر هدف خوب، کنتراست بالای آن و پیچیدگی تصویری مناسب است به نحوی که دوربین گوشی و الگوریتم های پردازش تصویر آن به آسانی آن را دیده و تشخیص دهد.

«گروه نرم افزاری افرا» پروژه های متعددی در حوزه «واقعیت افزوده» داشته که یکی پروژه «ایران مجازی» است که در مورد جاذبه های گردشگری ایران مجازی است که از AR نیز پشتیبانی می کند و همچنین پروژه TreipleE که در حوزه استفاده از AR در حوزه شهری و برای ترکیب خرید سنتی و E-commerce می باشد.

پروژه های مختلفی نیز در حوزه استفاده از این تکنولوژی به خصوص در حوزه تبلیغات مدرن به سفارش مشتری انجام شده است.